top of page

Wie zijn wij

Kwekerij de Elzenhof bestaat sinds 26 maart 2007. In juni 2006 verhuisde ik naar Roswinkel bij Emmen. Mijn liefde voor planten was van kinds af aan duidelijk aanwezig en mijn ambitie was ooit een eigen kwekerij te beginnen. Daarom was mijn keuze voor de lagere tuinbouwschool een heel logische stap naar mijn uiteindelijke doel. Ik deed in deze periode veel plantenkennis op, die mij goed van pas kwam in de hoveniersopleiding die ik daarna deed. Met deze opleiding op zak kon ik ook ontwerpen en beplantingsplannen maken en onderhoud en aanleg van tuinen doen. Voor verdere verdieping volgde ik daarna nog de opleiding Ontwerpen en beplantingsleer kleinschalig groen in Boskoop.
 

Om praktijkervaring op te doen werkte ik bij een aantal hoveniersbedrijven, in een tuincentrum en van 1995 tot 2008 bij de bekende kweker Krijn Spaan in Kortenhoef. Daar leerde ik het kwekersvak en kon ik mijn kennis van bijzondere vaste planten en eenjarigen vergroten.

 

Mijn plantenkennis is in de loop van de jaren alleen maar gegroeid, wat mij in staat stelt om gedegen en vakkundig advies te geven voor elk aspect in de tuin.

 

Toen ik het huis en de grond in Roswinkel aankocht, was er alleen een weiland, waar wat paarden liepen. In betrekkelijk korte tijd is er heel veel werk verzet. Er kwam een grote kas en twee grote koude bakken. Er zijn hagen geplant, paden aangelegd, vakken gemaakt voor de heesters en een gedeelte voor de moederplanten. Ook heb ik een vaste planten veld gerealiseerd en een gezellig verkoopplein. Een mooi terras maakt het helemaal af.

 

Daarmee is nog niet alle grond benut. Dat zal in de toekomst nog gebeuren. De kwekerij beslaat een oppervlakte van 6500 m2. Er is nog ruimte voor verdere ontwikkeling.

Onlangs is in het tijdschrift Groei en Bloei een artikel over mij en de kwekerij gepubliceerd. Klik op de onderstaande knop om het artikel te lezen!

 

Graag tot ziens op Kwekerij de Elzenhof!

Els van Kooten.

*  bijzondere vaste planten en heesters
* particulier tuinonderhoud
* tuinadvies op locatie
* verkoop van winterharde,  geglazuurde potten.
bottom of page