Wie zijn wij

De kwekerij:

Op 26 maart 2007 opende kwekerij De Elzenhof haar deuren. De eigenaresse Els van Kooten, verhuisde in juni 2006 van Hilversum naar Roswinkel, een dorpje ten noordoosten van Emmen, op de grens van Drenthe en Groningen.
Els zit al van jongs af aan in het groen; na de lagere school bezocht ze de lagere tuinbouwschool, deed de hoveniersopleiding en volgde nog een aanvullende studie ''Ontwerpen en beplantingsleer kleinschalig groen'' in Boskoop.

Daarnaast is zij een fervent plantenliefhebster, wat zich in de loop der jaren heeft vertaald in een grote plantenkennis.
Praktijkkennis deed Els op door te werken bij 2 hoveniersbedrijven, een tuincentrum en vanaf 1995 t/m 2008 bij Krijn Spaan, de bekende kweker uit Kortenhoef. Daar leerde zij het kwekersvak, en deed ze heel veel kennis op van bijzondere vaste planten en eenjarigen.

Toen Els het huis en de grond aankocht, was er alleen maar weiland waar paarden op liepen. Er is in betrekkelijk korte tijd heel veel werk verzet. Zo kwam er een kas en twee z.g.n. 'koude' bakken met platglas. Er zijn hagen geplant, paden aangelegd, vakken gemaakt waar de heesters staan, en een gedeelte voor de moederplanten. Verder is er een vaste planten veld, een gezellig verkooppleintje en een mooi terras gemaakt. Nog niet alle grond is in gebruik, maar dit is wel de bedoeling in de loop der tijd.
De hele kwekerij beslaat zo'n 6500 m²

Op de kwekerij vindt u naast een mooie collectie vaste planten, ook een heel assortiment aan Dahlia's in pot.
Een andere grote liefde van Els zijn de bijzondere heesters; hier wordt een assortiment in opgebouwd.
Er wordt zoveel mogelijk biologisch  gewerkt op de  kwekerij,  d.w.z. dat er geen kunstmest  wordt gebruikt (ook niet in de potgrond), en dat ziekten en plagen biologisch worden bestreden.

Dit onder meer ook omdat er veel wild zit in de omgeving. (o.a. hazen, fazanten, reeen, egels en roofvogels). Zo broeden er ieder jaar torenvalken in de nabij gelegen elektriciteitsmast.
Het is dan ook goed toeven op de Elzenhof. We vinden het leuk als u met ons meegeniet van al dit moois en heten u van harte welkom op de kwekerij!

Graag tot ziens!

Els van Kooten.

Specialiteiten:
*  bijzondere vaste planten en heesters
* particulier tuinonderhoud
* tuinadvies op locatie
* verkoop van winterharde,  geglazuurde potten.

Verbindingskanaal Nz 115

7895 TE Roswinkel

info@kwekerijelzenhof.nl

  • White Facebook Icon

Tel.0591-353578

     06-10811772

Proudly created with Wix.com